Feeric Sah Group

Prezentare grupaj Feeric Sah Grup ( F.S.G. )

Grupajul unitar de jocuri Feeric Sah Group (abreviat F.S.G.), constituie un complex de table de joc de sah, cu piese in doua sau patru culori , piese specifice pentru jocurile de sah european si jocul de sah chinezesc( Xian-Qi ) si de piese plate de forma pentagonala, specifice jocului SHOGI (sah japonez), insotite de lucrari cuprinzind descriere, reguli si instructiuni de joc, ce permit practicarea jocurilor de sah cele mai folosite in prezent in lume, si a unor jocuri feerice de sah, cu piese in doua sau patru culori, sau cu piese specifice jocului SHOGI, respectiv cu posibila prezenta concomitenta, la o tabla de joc, a unui numar mai mare de jucatori (intre doi si opt jucatori)

Prin jocuri feerice de sah, in vocabularul sahist, se intelege acele forme ale jocurilor de sah, la care regulile si instructiunile de joc stabilite de Federatiile Internationale de Sah, pentru jocurile de sah de baza(sahul european, chinezesc si japonez), sunt schimbate prin modificare sau adaugire.

Caracterul unitar al grupajului de jocuri F.S.G. provine din faptul ca se foloseste in general o dotare comuna, constand din piese si table de joc, si de asemenea in proportie majoritara se folosesc si reguli si instructiuni de joc comune celor trei jocuri de sah de baza.

Desi grupajul de jocuri F.S.G., este un grupaj unitar, in functie de dorinta sau posibilitätile de achizitionare, totala sau partiala, a dotarii(table de joc, piese si descriere regulisi instructiuni de joc), pot fi practicate, daca se doreste, doar unele dintre jocurile de sah de baza(sahul eropean, sahul chinezesc sau sahul japonez adaptat), sau doar unele jocuri feerice de sah(cu piese in doua sau patru culori), provenite de la cele trei jocuri de sah de baza.
S-a ales solutia eventualei achizitii si practicari, doar a unor parti din dotare si practicare a jocurilor grupajului F.S.G., pentru a deveni astfel mai accesibil unui numar mai mare de jucatori, avand diverse optiuni si grad diferit de pregatire si cunoastere a jocurilor de sah de baza.
De asemenea in cadrul grupajului unitar de jocuri F.S.G., este cuprins ca parte suplimentara si un grupaj de Jocuri Feerice de Dame(abreviat, cu J.F.D.), jocuri care se practica in general pe aceleasi table de joc si folosind piesele pioni(cu doua sau patru culori),existente in dotarea comuna a grupajului unitar de jocuri F.S.G..
Initial pentru grupajul feeric sah grup s-a dorit prezentarea lui sub forma de brevet de inventie.

S-a si obtinut brevetul de inventie nr. 116780 eliberat de catre O.S.I.M. Respectiva inventie a fost prezentata l-a Salonul International de Inventica 2002 Romania , Iasi unde a obtinu medalia de aur. Prezentam mai jos copii dupa brevetul de inventie, diploma si medalia de aur obtinute la Salonul International de Inventica “Inventica 2002 Romania” Iasi.

 

Copyright © Feeric Sah Group | Powered by Prodion | prodionweb.com